Home-staging 
  Allà als anys setanta, a Seattle, Estats Units. Una agent immobiliària anomenada Barb Schwar's es va adonar que les cases presentades de forma atractiva es venien molt més de pressa i a millor preu que la resta. Amb aquest objectiu en ment va inventar el concepte d'Home Stanging. Avui dia als Estats Units aproximadament la meitat de les propietats del mercat utilitzen aquesta tècnica de màrqueting. Aquí no va ser fins al 2007 quan es va començar a obrir camí i encara hauria d'esperar al 2014 perquè es popularitzés el seu ús.

La gran majoria de persones no tenen la capacitat d'imaginar com quedarà un espai que està en males condicions o buit. El que es pretén amb aquest servei no és amagar defectes o simplement decorar l'espai perquè quedi bonic. L'objectiu és crear un espai neutre on tothom si sent a gust i pugui visualitzar com hi quedaran els seus mobles, imaginar com seria viure-hi i quines possibilitats ofereix donant tot el protagonisme a l'espai i la llum.

Per aconseguir aquests resultats fan servir els mobles ja existents a la llar o si és necessari, se'n compren de nous i es combina amb elements decoratius que facin destacar les qualitats de la casa. Ara bé, que fem si és un pis pilot, o un habitatge que està buit? Moblar tota una casa amb mobles nous per treure'ls després d'efectuar la venda suposa una gran inversió en material, transport i mà d'obra pel muntatge. A banda de ser molt poc sostenible pel planeta.

Amb aquests reptes en ment van aparèixer els mobles de cartó. Una solució perfecta per aquestes situacions. Són lleugers, plegables, fàcils de transportar i muntar. Es poden usar diverses vegades i són molt més econòmics que els reals.

Creen un escenari on la gent pot visualitzar si aquell dormitori té capacitat per un llit de matrimoni o si la sala podrà acollir un sofà de tres places per exemple. Els mateixos fabricants solen vendre també fundes per cobrir els mobles fent que semblin reals, ara, ull! Si t'hi assentes, és probable que acabis a terra! Recordem que són peces d'attrezzo per crear ambient, no es poden fer servir.

Hi ha una gran varietat de dissenys, cuines completes amb electrodomèstics, menjadors, habitacions i fins on la creativitat d'Home Srager arribi, ja que són molt versàtils. El resultat és sorprenent, tot i ser de cartó amb matalassos inflables i teixits reals, combinats amb els objectes decoratius adequats s'aconsegueix un resultat excepcional.

Vida en Ordre - Carla Arguimbau. 649 814 236