A tot just una setmana de l'inici del mes de desembre, i amb el Nadal molt a la vora, és un bon moment per a realitzar el treball manual que us presentem avui. És molt senzill, i econòmic, ja que els materials que s'utilitzen els tenim per casa o es poden adquirir fàcilment en qualsevol botiga d’art o gran basar per pocs diners. I a més, és una activitat per a realitzar amb els més petits de la casa, per la qual cosa a més de ser una activitat pràctica per a aquests dies, passaran una tarda ben divertida.

Els materials que necessitarem són:

 • 24 rotllos de paper higiènic (tot i que també podem fer servir 12 i tallar-los per la meitat). Si el que volem ficar dins són llaminadures o xocolatines és un espai més que suficient.
 • Tisores.
 • Cola, grapadora o silicona.
 • Paper de regal o pintura (en aquest últim cas, també un pinzell)
 • Retolador o plantilla de números impresa.
 • Cartolina verda.L'elaboració és molt senzilla.

 1. Agafem els tubs de cartó, i formem un arbre nadalenc amb ells. Per a aguantar-los entre si, els engraparem o bé enganxarem amb la cola.
 2. Si optem per l'opció de pintar-los, haurem de fer-ho prèviament a engrapar-los, ja que d'una altra manera, hi hauran racons del rotllo al qual no podrem accedir completament.
 3. Si optem per folrar-los, agafar el paper i anar-lo enganxant de forma acurada.
 4. Per a tapar els rotllos per la part de darrere del calendari, tallarem 24 cercles de la circumferència del rotllo i enganxarem. Això ens servirà de tapeta.
 5. Introduirem els regals o llaminadures dins dels rotllos (aquest pas, millor fer-ho nosaltres, per tal de que el contingut sigui una sorpresa).
 6. Finalment, retallarem els números impresos (si hem utilitzat plantilla) i els enganxarem en els tubs. No tenen per què estar col·locats per ordre. Això ho deixarem a la nostra elecció. Si en canvi, no disposem de plantilles, retallarem de nou 24 cercles amb la cartolina, escriurem els números amb retolador negre, i taparem els nostres rotllos.

Seguint aquesta mateixa idea, hi ha moltes altres opcions per poder fer el nostre Calendari d'Advent. Els podem enganxar en forma de caseta, en forma de corona o simplement, aixafar-los, com mostrem en una de les fotografies, tancant-los amb cintes de motius nadalencs i decorant-los al final amb alguns adornaments.

Segur que us agradarà molt a tots participar d'aquesta activitat. I els petits de la casa, tindran la satisfacció d'haver-ho fet amb les seves pròpies mans.

Per Eva Remolina Torres / AMIC