Copia-de-TOTOSONA-Maig-2023

El santuari de Puig-Agut de Manlleu és un lloc emblemàtic per a la gent de la comarca. Situat a uns quatre quilòmetres del nucli urbà, aquest santuari té una llarga història que s'ha transmès de generació en generació.


LLEGEIX EN FORMAT DIGITAL LA REVISTA DE VIC CLICANT AQUÍ O CLICANT LA IMATGE


La primera esmenta documentada del santuari de Puig-Agut data del segle XII, quan es va construir una església en honor a la Mare de Déu de Puig-Agut en aquest mateix lloc. Des de llavors, el santuari ha estat un lloc de pelegrinatge per a molts catalans, que venen a pregar davant la imatge de la Verge o a gaudir de la tranquil·litat i la bellesa natural d'aquest indret.


LLEGEIX EN FORMAT DIGITAL LA REVISTA DE VIC CLICANT AQUÍ O CLICANT LA IMATGE



Una de les coses més notables del santuari de Puig-Agut és la seva ubicació privilegiada. Situat en un turó que domina la vall del riu Ter, aquest santuari ofereix una vista espectacular del paisatge natural que l'envolta. Això, juntament amb la seva arquitectura romànica i gòtica, fa que el santuari de Puig-Agut sigui un lloc de gran valor cultural i històric per a la regió.


LLEGEIX EN FORMAT DIGITAL LA REVISTA DE VIC CLICANT AQUÍ O CLICANT LA IMATGE



No obstant això, aquest santuari també té una gran importància religiosa per als habitants de Manlleu i les zones veïnes. La devoció a la Mare de Déu de Puig-Agut és una tradició que s'ha mantingut durant segles, i encara avui en dia molts catalans continuen venint a aquest santuari per a pregar i aprofundir en la seva fe.